Turizmus

2021.07.27. 08:55

Nagy lett a forgalom a Félixfürdő új sétányán

Forrás: ebihoreanul

BN-összeállítás

Megtelt élettel a Félixfürdő új sétánya, már azelőtt, hogy hivatalosan átadták volna. „Itt legalább látszik, hogy csinálnak valamit. Nálunk, Bodzavásáron, három évvel ezelőtt kezdtek el egy teret felújítani, és még most sem értek a végére” – mondta egy arra sétáló turista a román sajtónak.

Nagy családok és szerelmespárok sétálgattak kint az esti órákban az új sétányon, amely összeköti a fürdő központját annak Nagyvárad felőli kijáratával. Az egyik helyi lakos elmondta, napközben nagy a pusztaság, mindenki a strandon van, de este 8 óra után, mikor enyhébb lesz az idő és a strandok is bezárnak, megtelik a korzó. Bár még nincs teljesen kész a sétány, a kerékpársáv, amely az Apollo strand mentén húzódik végig, elkészült, és sokan előszeretettel használják is. A kerékpár-kölcsönzőnél dolgozó fiatal elmondta, az esti órákban hamar elfogynak a biciklik, melyek bérlése egyébként egy lej percenként.

A fürdő felújítási munkálatai még folytatódnak, de a dolgozók lelassították a folyamatot, hogy ne zavarják túlzottan az itt vakációzókat. Cristian Laza polgármester beszámolt róla, hogy a vezetékeket, kábeleket mind átvezették a föld alá, az elkerülőút pedig kilencven százalékban elkészült. A munkások még le kell aszfaltozzák az Internaţional szálloda és a központ közötti szakaszt, de lehetséges, hogy el fogják halasztani, mert az egész elkerülőút 24 óráig tartó teljes lezárására lenne hozzá szükség. A polgármester elmondása szerint konzultálni fognak az érintett szállodákkal, és ha azok azt mondják, hogy túl nagy problémát jelentene az ideiglenes lezárás, akkor biztosan elhalasztják a munkát.

Szeptemberben a fürdő központi részét tervezik felújítani, ennek érdekében több bódét fognak kisajátítani. Tulajdonosaikkal már beszélt az önkormányzat, és abban egyeztek meg, hogy szeptemberig még hagyják őket működni, hogy el tudják adni áruikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában