Bibliahét

2021.07.20. 07:52

Kalandozni hívja a gyerekeket a váradolaszi egyházközség

Kalandra fel! jelszóval vakációs bibliahetet tartanak július 19–23. között a nagyvárad-olaszi református egyházközségben. A foglalkozásokat a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyári gyermekmissziós programjának kézikönyve alapján állították össze.

Ciucur Losonczi Antonius

A koronavírus-járvány miatti egy év kihagyás után idén ismét meghirdették a vakációs bibliahetet a nagyvárad-olaszi református egyházközségben is. Már az első napon közel harminc gyermek gyűlt össze, és a korábbi tapasztalatok alapján a résztvevők száma hét közben valószínűleg nőni fog, mivel a napi élménybeszámolók alapján általában mások is kedvet szoktak kapni hozzá. A megjelentekkel Nacsádiné Csuka Melinda és Dénes István Lukács lelkipásztorok, Márkus Mária vallástanár, valamint az „ifisek” foglalkoznak.

A tevékenységeket a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyári gyermekmissziós programjának kézikönyve alapján állították össze, melyet Szűcs Éva, a KREK tanügyi előadótanácsosa szerkesztett, illetve a kerettörténet kidolgozásában közreműködött az Élesdi Református Egyházközség ifjúsági csoportja. A napi anyag szerves részét képezik az énekek is, ezeket az eddigi évekhez hasonlóan Márkus Zoltán és Szakács Zoltán gyűjtötték vagy írták.

A bibliai kalandtúra útvonalát a jézusi Én-mondatok közül adja öt. A cél: megismerni Jézust, és azt a sok ajándékot, amit általa kapunk Istentől. A bűn Isten és ember között óriási szakadékot hozott létre. Látszólag nincs már közvetlen kapcsolat ember és Isten közt. Vagy mégis van? A kapcsolat maga Jézus! Ha Ő a világosság, akkor mi a világosságban járók vagyunk. Ha Ő az élet kenyere – mi vesszük és élünk ezzel a táplálékkal. Ha Ő a feltámadás és az élet – mi ennek a reménységnek a gyermekei vagyunk. Ha Ő a mi pásztorunk – mi gondviselésre szorulunk. Ha Ő az út – mi ezen az úton akarunk járni, az Ő vezetésével.

Ilyenekre és hasonlókra tanít tehát az idei rendezvény, melynek tegnapi, első napján Jézus születése volt a bibliai kerettörténet, ahogyan azt Lukács evangélista megörökítette. Márkus Mária vallástanár elmagyarázta a gyermekeknek, hogy Jézus személyében megjelent számunkra az igazi világosság, és olyan kulcsszavakra hívta fel a figyelmüket, mint a várakozás, világosság, öröm, felismerés, szolgálat és örök élet.

A foglalkozások öt napon át, hétfőtől péntekig 10–13 óra között zajlanak, a vasárnapi istentiszteletre pedig egy kis műsorral készülnek majd a kalandozók.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában