Tűz

2021.07.28. 08:43

Figyelmetlenség miatt keletkezett több helyen is tűz a megyében

BN-összeállítás

Nyolc tűzeset miatt riasztották a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség katonai tűzoltóit hétfőn, július 26-án – adja hírül a felügyelőség szóvivője. A nagyváradi, nagyszalontai, püspökfürdői és székelyhídi tűzoltóegységek beépítetlen zöldterületen és gyümölcsösökben oltották a lángokat, összesen hat esetben. Ezen tüzek helyszínei: Nagyvárad, Nagyürögd (Nojorid), Nagyszalonta, Tőkefalva (Bucium) és Székelyhíd. Bizonyos esetekben a tüzet nyílt láng okozta, míg más esetekben eldobott cigarettacsikkek miatt történt baj. Ezek következtében több mint száz gyümölcsfa égett el, és több mint hat hektárnyi száraz növényzet. Ezen felül a püspökfürdői tűzoltóegység Magyarcsékére (Ceica) szállt ki, ahol egy istálló gyulladt ki, mivel a lakók felgyújtották a szemetet, annak tüze pedig továbbterjedt.

A tenkei katonai tűzoltók Bélkalocsán (Călacea) oltottak tüzet, ahol egy magánház melléképülete gyulladt ki. Több mint valószínű, hogy zárlatos lett a mosógép, ez okozta a tüzet, ami miatt a plafon égett le 30 négyzetméternyi területen, egy fogas és egy szekrény.

A tűzoltóság ezúton is emlékezteti a lakosságot arra, hogy a nyári hónapok ideje alatt legyenek különösen figyelmesek, ha szabadtéren, zöldövezetekben járnak, ne dobjanak el égő cigarettákat, sem üveghulladékot, ami miatt létrejöhet a „nagyító-effektus”, és tűz keletkezhet a földeken. A háztartásban lévő elektronikai eszközöket pedig soha nem szabad felügyelet nélkül, áram alatt tartani.

Borítókép: archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában