Immunizálás

2021.07.19. 08:18

Felfüggesztették három oltópont működését Nagyváradon

A Gyermekvárosban, a szülészeten és a Traian Vuia szakközépiskolában lévő oltóközpontok működését függesztették fel Nagyváradon.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben tudatta, hogy július 17-től felfüggesztették három nagyváradi oltópont működését. Konkrétan a Gyermekvárosban, a Traian Vuia Műszaki Szakkollégiumban és a szülészeten kialakított oltóközpontokról van szó. Azokat, akik ezek egyikébe kértek oltási előjegyzést, a Gojdu-téren (a Szakszervezetek Művelődési Háza és az ortodox katedrális között) kialakított oltóközpontba irányítják át. „Azok a személyek, akiknek a következő időszakban a három oltóközpont egyikébe volt előjegyzésük, SMS-ben kapnak értesítést arról, hogy átirányítják őket a Gojdu-téri oltóközpontba. A világjárvány és az oltás iránti igény alakulásának a függvényében számításba vesszük ezeknek a központoknak az újranyitását, ha erre szükség lesz” – mondta ennek kapcsán Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere.

A Gojdu-téri oltópont programja a következő azok számára, akik a három felfüggesztett oltóközpont egyikében tervezték megkapni az oltást: akik Pfizer vagy Johnson&Johnson oltást választottak, naponta 8–20 óra között oltakozhatnak a Gojdu-téren, akik Moderna oltóanyagot szeretnének kapni, kedden és csütörtökön mehetnek 14–20 óra között, azok pedig, akik AstraZenecát, hétfőn és szerdán 8–20 óra között kereshetik fel az oltóközpontot. Azok, akik Rogériusz lakónegyedben szeretnének oltakozni, ezt a Pelican magánkórházban tehetik meg. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy az oltás nem kötelező, illetve ingyenes, de ez a legjobb módszer a járvány terjedése ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában