VIllamosvonal

2021.07.21. 07:36

A város napjára elkészülhet a sínpálya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A tervek szerint október 12-én, Nagyvárad hivatalos ünnepén felavatják a város új villamosvonalát, amely most épül Nagyvárad déli határában. Viorel Pop, a Nagyváradi Közszállítási Vállalat igazgatója lapunknak elmondta, hogy a munkálatokkal már az Atelierelor utcán tartanak, az utca már fel is van törve. A sínpálya-fektetési munkálatokkal egy időben ki kell cserélni a remízbe be- és az onnan kivezető négy váltót, valamint a Ghillányi (Cantemir) és a Fürdői (Nufărului) úti kanyarban a síneket és az oszlopokat. „Reméljük, hogy október 12-én fel tudjuk avatni az új villamosvonalat” – fogalmazott Viorel Pop.

Az új sínpályát az Aradi úttól kezdték el kiépíteni, majd a Pece-patak mentén a Fogarasi úton folytatódott, és az Atelierelor utcán, majd a villamosremíz mellett haladva fut majd be a Ghillányi úti sínekbe. A 3,8 kilométer hosszú dupla sínpálya kiépítésének költségvetése 69,1 millió lej, a kivitelezők a Mari-Vila, az Abed Nego és az Aquacons cégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában