Oltóközpont

2021.07.15. 07:00

A Gyermekváros újranyitását kérik

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Elérkezett a nyári vakáció a gyerekek számára, így előtérbe került a nagyváradi Gyermekváros ügye, ugyanis a Rogériusz lakónegyedben található parkot 2020 márciusa óta zárva tartják. A panaszkodó lakosok szerint az nem indok, hogy a Gyermekváros egyik épületében oltóközpont működik, emiatt nem kellene az egész parkot lakat alatt tartaniuk. „Jönnek este a gyerekek, és nézik az üresen álló kosárpályát, a játékokat, aztán tovább baktatnak. Tiszta szégyen!” – fogalmazott egy lakos a helyi román sajtónak.

Mihai Jurca városmenedzser azonban úgy nyilatkozott, hogy amíg az oltóközpont nyitva áll, addig nem engedhetik be a gyerekeket is, a park és a két létesítmény tevékenységét nem keverhetik össze, nagyon szigorúan kell kezelni a ki- és belépést az oltópontra. Hozzátette, hogy még ha kordonokkal el is kerítenék az oltópontot a park többi részétől, akkor is gondban lennének, ugyanis a Gyermekváros mosdói is mind abban az épületben vannak, amelybe jelenleg csak az alkalmazottak és az oltakozni érkezők léphetnek be.

Kiderült az is, hogy már kérték a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) beleegyezését az oltópont bezárására két héttel ezelőtt, arra hivatkozva, hogy nem olyan messze, a Pelican magánklinikánál van még egy oltópont, és a gyerekvárosihoz amúgy is nagyon kevesen mennek egy nap. Egyelőre még nem kaptak választ, de Jurca arról biztosította a panaszosokat, hogy nem hagyják annyiban az ügyet. Amint megkapják a bizottság engedélyét, néhány napon belül újra meg is nyithatják a parkot a gyerekek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában