Tender

2021.07.13. 10:00

A Centenáriumi híd építője lehet az aluljárórendszer kivitelezője

A váradi nagypiac előtti közúti aluljáró kivitelezője egy konzorcium lehet, melynek vezető cége az a Freyrom, amely a váradi Centenáriumi hidat is építette.

BN-összeállítás

A tenderen nyertes konzorcium vezető cége, a Freyrom építette Nagyváradon a körgyűrű feletti fölüljárót a Nagyürögdi (Nojoridului) útnál, és a Sztaroveszky (Magheru) utcai közúti aluljárót is. „A Freyrom által képviselt konzorciumnak volt a legjobb ajánlata. A munkálat becsült értéke 30 millió euró volt áfa nélkül, míg a vállalkozás áfa nélküli körülbelül 27 millió eurós ajánlatot nyújtott be” – nyilatkozta Florin Birta, Nagyvárad polgármestere, aki hozzátette, hogy az eredményhirdetéstől számított tíz napjuk van a közbeszerzésen vesztes cégeknek – a Selinának és a Porr Constructnak – arra, hogy óvást nyújtsanak be az eredmény ellen. „Amennyiben nem lesznek óvások, akkor a hét végén aláírjuk a szerződést a nyertes céggel. A munkálatok július végén kezdődhetnek el, mert már megvan a műszaki terv és az építési engedély is” – mondta Birta.

Alagútrendszer

A most kezdődő munkálatok során a nagypiac közelében két körforgalmat alakítanak ki, melyek alatt négysávos közúti aluljárót építenek, ennek fedett szakasza 29 méter lesz. A menetirányonként kétsávos aluljáróban külön buszsáv lesz, míg a villamosok a felszínen fognak közlekedni. Az aluljáró-építés másik etapja sokkal komplexebb munkálatokat feltételez, ugyanis a Gojdu téren nem kevesebb, mint öt közúti aluljáró épül majd. Ennek közbeszerzési eljárása még tart, erre a Freyrom mellett három másik konzorcium nyújtott be ajánlatokat, ezek vezető cégei a Construcții Bihor, a Drum Asfalt és az Electrogrup cégek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában