Beiratkozás

2021.06.03. 20:08

Zajlik a beiratkozás a váradi bölcsődékbe

BN-összeállítás

A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) értesíti az érdekelt szülőket arról, hogy megkezdődött a beiratkozás a bölcsődékbe a 2021–2022-es tanévre. A beiratkozási határidő június 30. A szülők elvihetik a szükséges iratokat a DASO nagyváradi (Teleki/Primăriei u. 42. szám) székhelyére, de elküldhetik online is a das.hform.ro linken. Akik személyesen akarják elvinni az iratokat, ezt megtehetik hétfőn, kedden és szerdán 7.3016.30 óra között, csütörtökön 7.3018.30 óra között és pénteken 7.3016 óra között. A bölcsődébe azokat a tíz hónap és három év közötti gyerekeket lehet beíratni, akiknek szülei Nagyváradon laknak.

A beiratkozáskor a következő kritériumok alapján fognak dönteni arról, hogy túljelentkezés esetén kiket vesznek fel. Minden szülő esetében öt pontot ér az, ha a nagyváradi lakóhelyükhöz legzelebbi bölcsődébe íratják be gyereküket. Amennyiben nem váradi lakosokról van szó, de mégis itt van a tartózkodási helyük, akkor két pontot ér az, ha a tartózkodási helyhez legközelebbi bölcsődébe íratják be gyereküket. Szintén öt pontot ér minden szülő vagy törvényes jogi képviselő esetében az, ha van bejelentett munkahelyük. A Borsi úti ipari parkban dolgozó szülők 10 pontot kapnak, ha az ott épített 15. számú bölcsődébe akarják vinni gyermeküket. Esetenként 5 pont jár annak a szülőnek, aki még tanul és ezt igazolja is. Ha egy nagyobb testvér már abban a bölcsődében, óvodában van, ahova a kisebbet is be akarják íratni, ez újabb öt pontot ér. Ikrek esetében minden egyes iker öt pontot kap. Azok a családok, amelyekben több kiskorú van, minden gyermek után kapnak két pontot. A gyermekeit egyedül nevelő szülő tizenkét pontot kap. A gyes-en lévő szülők is pontokat kapnak, de hogy mennyit, ez attól függ, mikor térnek vissza a munkahelyükre. Eszerint akik szeptember előtt visszatérnek a munkahelyre, öt pontot kapnak, a szeptemberben a munkahelyükre visszatérők négy, az októberben visszatérők három, a novemberben visszatérők kettő és a decemberben visszatérők egy pontban részesülnek. A szociálisan hátrányos helyzetű családok is kapnak öt pontot, a hátrányos helyzet igazolásához csatolni kell a szociális ankétot. Ahhoz, hogy megkapják minden kritérium alapján a pontokat, a szülőknek, gyámoknak csatolni kell az igazoló dokumentumokat. A DASO közleményének végén tudatja, hogy a 2021–2022-es tanévben 380 hely van a nagyváradi bölcsődékben.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában