Projekt

2021.06.28. 14:00

Luxusnegyed épülhet Nagyváradon

Pap István

A nagyváradi főépítészi hivatal város- és területrendezési bizottsága (CMUAT) június 24-iki ülésén harminchét tervet bírált el. Ezek közül két nagyszabású projektet emel ki a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye. A Nojoridului utca 25. szám alatt a Marcotim Impex cég luxus lakóparkot akar építeni. A polgármesteri hivatal közleménye hangsúlyozza, hogy ilyen jellegű tervet még sohasem valósítottak meg Nagyváradon, és ez a terv most megkapta a bizottság jóváhagyását. Az elképzelések szerint a komplexumban irodahelyiségek, kereskedelmi egységek lesznek, de építenek wellness-központot és helikopter leszálló pályát is, amellett, hogy társasházak és mélygarázsok is helyet kapnak majd. A főépítészi hivatal jóváhagyása után a cég el kell készíttesse az övezeti városrendezési tervet. A projekt kapcsán a városháza közleménye idézi Arina Moș alpolgármestert, aki elmondta: „Csak örülhetünk annak a ténynek, hogy Nagyváradon elit övezetek kezdenek kiépülni. Városunk egy olyan hellyé válik így, amely egyre több mindent nyújt az infrastruktúra, a szociális és gazdasági fejlődés, a kulturális örökség szempontjából, egyre több embert vonz ide, akik itt akarnak élni, itt akarnak vállalkozásba kezdeni”.

Egy másik terv, amit a CMUAT üléséről kiemelt a polgármesteri hivatal közleménye, az a Bémer (Ferdinand) tér 2. szám alatti egykori Venus divatház felújítása. A munkálatok során nemcsak felújítják, de módosítani is fogják az épület homlokzatát, valamint a beltereket is, illetve szerkezeti megerősítést is végeznek rajta. A General Recovery cég által benyújtott tervek értelmében megnagyobbítanák az ablakokat és felszámolnák az ablakdobozokat, és új lifteket is szerelnének a jelenlegiek helyére. A tervet jóváhagyta a bizottság. Az egykori divatház 1968–1969-ben épült Kádár Géza tervei alapján az egykori Weidlich-ház helyén, míg a divatház melletti tömbházat Ioan Ardelean tervezte. Ez volt az első könnyűipari beruházás Nagyváradon a második világháború után, emlékeztet a polgármesteri hivatal közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában