Bírságok

2021.06.05. 10:09

Köztisztasági ellenőrzési kampány

BN-összeállítás

Az idén zajló nagyváradi köztisztasági ellenőrzési kampány legújabb eredményeiről számol be a polgármesteri hivatal közleménye. Eszerint az április 26.–június 2. időszakban a nagyváradi helyi rendőrség környezetvédelmi részlege ellenőrizte a város teljes területét, különös tekintettel arra a száz beazonosított helyre, ahol kiemelten nagy a veszélye annak, hogy környezetszennyezés történhet. Ezek zöme a lakótelepi hulladékgyűjtő platformokat és környéküket foglalja magába. Az említett időszakban 674 ellenőrzést végeztek a hulladékgyűjtő platformoknál, és sok esetben állapították meg azt, hogy illegális szemétlerakás történt ezek közelében. Többek között azt is megállapították, hogy az ezeket a hulladékgyűjtő pontokat elkerítő rácsok zárja több esetben meg volt hibásodva, maguk a platformok és környékük mocskosak voltak, ugyanakkor guberálókat is rajta kaptak, amint a konténerekben kotorásztak. Az ellenőrzések során 27 személyt büntettek meg, amiért a háztartási szemetüket nem a megfelelő helyen tárolták, hanem a konténerek mellé dobták, sőt, olyanok is voltak, akik a közterületen hagyták a hulladékot. A rájuk kirótt bírság 200–500 lej közötti összeg volt. Száz esetben a 2020/861. számú helyi tanácsi határozat megszegése miatt róttak ki büntetést, melyek közül nyolcvanöt figyelmeztetés és tizenöt bírság volt 10.100 lej összértékben.

A helyi rendőrség ellenőrizte a zöldövezetek tisztaságát is, és a 2018/873. számú helyi tanácsi határozat megszegéséért tíz figyelmeztetést és hat bírságot róttak ki 6200 lej összértékben. Ugyanebben az időszakban ellenőrizték a városban üresen álló telkeket is, és ugyancsak a 2018/873. számú határozat alapján tíz bírságot róttak ki 13.400 lej összértékben azokra a tulajdonosokra, akik elhanyagolták, illetve nem megfelelő módon tartották karban telküket. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a kampány egész évben fog tartani, majd idézi Arina Moș alpolgármester szavait, aki arra kér mindenkit, aki a köztisztaságra vonatkozó szabályok megszegését észleli, hogy jelentsék ezt a helyi rendőrséget a 0259-969 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában