Ballagás

2021.06.11. 11:37

Elballagott a művészeti líceum magyar tagozatos nyolcadik osztálya

A Nagyváradi Művészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadik osztályának ballagási ünnepségét tartották tegnap délután a tanintézmény dísztermében. Úgy a búcsúzók, mint a hetedikesek hangulatos műsorral készültek.

Ciucur Losonczi Antonius

A végzősök a Gaudeamus igitur hangjaira vonultak be, a kórust Lukács Annamária tanárnő készítette fel.

Ünnepi beszédében Nagy Gabriella igazgatóhelyettes azon meggyőződésének adott hangot: négy évvel ezelőtt sokan a nyolcadikosok szülei közül nagyon is megfontoltan hozták gyermeküket a Művészeti Líceumba tanulni, mivel tudták – de legalábbis remélték -, hogy ez az iskola egy olyan hely, ahol a tanulás, zenélés, rajzolás, festés és agyagozás mellett emberi jellemet is formálnak. „Ne féljünk kimondani, hogy ebben a négy évben nagyon is sokat kaptatok ettől az iskolától, és mi is általatok. Soha ne feledjétek el, hogy itt van ez a keret – az iskola –, ahol nap, mint nap megélhettétek és megélhetitek a boldogságot. Én azt kívánom nektek, hogy ez a fajta boldogság, hogy tartozom egy közösséghez, hogy az természetes, hogy itt a helyem, ne tűnjön az életetekből, és mindig tudjátok a lelketekben, hogy ti művészetisek vagytok és mi sem természetesebb, mint az, hogy azok is kell maradjatok!”- fogalmazott Nagy Gabriella.

Ezután Bacsó Ágnes (V. C ) csángó népdalcsokorral köszöntötte az ünnepelteket, később pedig népdallal is. Osztályfőnöki beszédében Bíró Anett meghatódva jegyezte meg, hogy másfél évvel ezelőtt vette át az osztályt pályakezdő tanárként, így számára ez a nyolcadik mindig etalont fog jelenteni. A VII. osztály (osztályfőnöknő Rácz Eliza) nevében beszédet mondott Trubács Henriette, népdalcsokorral lépett fel Herman Júlia, Rácz Zsófia és Wagner Lilla, hangszeren kísérték őket Tóth Tibor és Ghitea Balázs. Felkészítő tanárok: Rácz Eliza, Mados Andrea, Lukács Annamária, Medvéssy Mónika és Szabó Attila Mihály voltak. A ballagók nevében búcsúbeszédet mondott Győri Fruzsina, csellón játszott Kocsán Dávid, zongorán kísért Réthi Brigitta. Felkészítő tanárok Bíró Anett, Berecki Andrea, Lukács Annamária, Ichim Beáta voltak. Az oklevelek és díjak átadása után Bíró Anett egy meglepetés kisfilmmel készült. Kivonulásra Ghitea Balázs J. S. Bach Invencióját játszotta zongorán, felkészítő tanára: Benczédi Mónika.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában