Programajánló

2021.05.11. 19:00

Európai Fotográfiai Fesztivál Nagyváradon

Fotó: Illés Imre

Tizedik alkalommal rendezik meg május 7–31. között az Európai Fotográfiai Fesztivált Nagyváradon. A fesztivál megnyitóját a közeledő Európa napja apropóján május 7-én, pénteken 11 órától tartották meg az Euro Foto Art Galéria nagyváradi FIAP-kiállítóközpontjában. A megjelent érdeklődőket Tóth István, a szervező Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke, a kiállítóközpont igazgatója köszöntötte, az online is közvetített eseményen elhangzottakat Bozsódi-Nagy Orsolya tolmácsolta angol nyelvre. A fesztivál első programjaként megnyitották a XIII. Eurofotoart Stars Nemzetközi Szalont, amelyen 36 európai ország fotóművésze mutatkozik be a nagyváradi közönség előtt. A kiállítók között van András Attila (RO), Bánházi Gyöngyi (RO), Bock Paul (AEÁ), Gombár Mária (HU), Mészáros Ödön (HU). A rendezvényen fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Varadiensis tagja, Ewerton Santos Silva, Eszlári Erzsébet, illetve Charlotte Hampe műveit előadva.

A Nagyváradi Városi Múzeummal közösen szervezett 595. kiállítás június 4-ig várja a látogatókat, keddtől vasárnapig 10–18 óra között. A kiállított alkotások megtekinthetők az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com). Ugyancsak a fesztivál keretén belül pénteken nyitották meg a debreceni Partium Házban a Bihar és Hajdú-Bihar megyei fotóriporterek alkotásaiból álló kiállítást, amelyen nagyváradi fotóművészek is megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában