Megszavazták

2021.04.08. 07:56

Parkolóház-építés Nagyváradon, kisajátításokkal

A Iosif Vulcan utcán sajátít ki 1261 négyzetméternyi területet a nagyváradi önkormányzat, amelyen a leendő négyszintes parkolóház fog épülni.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A helyi tanács által négy ellenszavazat mellett elfogadott határozat kimondja, hogy a munkálat 4179 négyzetméteren zajlik majd a Iosif Vulcan utca egy belső udvarán, ebből a telekből 1261 négyzetméter van magántulajdonban. A város ezt a telekrészt sajátítja ki, a tulajdonosoknak összesen 2,086 millió lejt fizet. A kisajátítások után lebontanak egy házat, mely a Iosif Vulcan utcára néz, továbbá az udvaron néhány garázst és egyéb kisebb épületeket. A Iosif Vulcan utcán lebontandó épület Nagyvárad egykori híres orvosának, Mózes Károlynak a lakóházához tapadó épületrész lesz, mely a Transilvania General Impex tulajdonában van. A Iosif Vulcan utca felől nézve úgy tűnik, hogy egyetlen ingatlanról van szó, de valójában ez egy másik épület, ami hozzátapad a Mózes Károly-házhoz, és befelé, az udvar felé terjed. Ezt az épületet bontják le, és itt lesz a parkolóház ki- és bejárata. Cristian Popescu, az ingatlankezelő igazgatóság helyettes vezetője lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy a Mózes Károly-ház megmarad.

A múlt szerdai helyi tanácsülés előtti sajtótájékoztatón Florin Birta polgármester elmondta, hogy a parkolóházra azért is nagy szükség van, mert gyalogos sétánnyá alakították át a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcát, és a belvárosban zajló felújítási munkálatok során mintegy kétszáz parkolóhelyet számoltak fel. Az alagsorral, földszinttel és három emelettel rendelkező létesítmény megépítése körülbelül 13,5 millió lejbe fog kerülni és 145 parkolóhely lesz benne. A közbeszerzési eljárást már meghirdették, most várják az ajánlatokat, mondta az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában