Kiértékelés

2021.04.30. 08:53

Menesztették a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatóját

Április 21–26. között értékelték a Bihar Megyei Tanács által fenntartott kulturális intézmények menedzsmentjét, a bizottságokban hazai reprezentatív kulturális intézmények szakemberei vettek részt. Az értékelések két kategóriában zajlottak: éves és végső.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciucur Losonczi Antonius

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár kivételével, melynek esetében végső értékelés történt, a többi intézménynél (Szigligeti Színház, Mária királyné Színház, Nagyváradi Állami Filharmónia, Francisc Hubic Művészeti Iskola) az elmúlt évet értékelték. Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház igazgatónője 9,05-ös, Elvira Rîmbu, a Mária királyné Színház igazgatónője 7-es, Meleg Vilmos, a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatója 5,83-as, Florin Mariș, a Francisc Hubic Művészeti Iskola igazgatója 9,59-es, Ligia-Antonia Mirișan, a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár igazgatónője 8,78-as osztályzatot kapott.

Az éves értékeléseknél, amennyiben a jegy hetesnél kisebb, felbontják a menedzsmentszerződést, ha pedig nagyobb, akkor az igazgató folytatja a tevékenységét a szerződésnek megfelelően. A végső értékelésre akkor kerül sor, ha az éves értékelések jegyei nagyobbak nyolcnál, és legkevesebb 90 nappal a szerződés lejárta előtt tartják meg. Ha a végső értékelés jegye 9-es vagy ennél nagyobb, akkor a regnáló menedzsernek jogában áll egy új menedzsmenttervet benyújtania. Ha a végső értékelés jegye kisebb kilencesnél, folytathatja a tevékenységét a szerződése lejártáig.

Speciális helyzet alakult ki a Mária királyné Színház esetében, ugyanis Elvira Rîmbu hiába kapott hetest, nem folytathatja a tevékenységét a szatmárnémeti bíróság ítélete nyomán. Az történt, hogy a korábbi menedzser, Daniel Vulcu jogi úton megtámadta a saját éves értékelésén kapott jegyét, mely a szerződése megszűnéséhez vezetett, arra hivatkozva, hogy nem szakemberek értékelték a munkáját. A bíróság igazat adott neki, így most ismét értékelni kell az éves tevékenységét a 2017 és 2019 közötti időszakra vonatkoztatva. Abban az esetben, ha nyolcasnál nagyobb jegyet kap majd, a teljes teljesítményét is értékelik. Ha pedig ezen az értékelésen kilencest, vagy ennél nagyobb osztályzatot fog kapni, jogában áll benyújtania egy új menedzsmenttervet, melyet később elemeznek. Ha a jegye kilencesnél kisebb lesz, új versenyvizsgát hirdetnek. Amíg az adminisztratív teendők zajlanak, Ștefan Borda vezetheti ideiglenesen a Mária királyné Színházat. A filharmónia élére Carmen Rust nevezték ki, szintén ideiglenes jelleggel. Mindketten május 6-tól foglalhatják el a vezetői széküket.

Meleg Vilmost nem sikerült elérnünk telefonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában