Megújulás

2021.04.30. 10:59

Jóváhagyta a megye is a volt pénzügyi palota felújítását

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: Alexandru Nițescu

A Bihar Megyei Tanács legutóbbi soros ülésén jóváhagyta a Fő utcai egykori pénzügyi palota, majd poliklinika renoválását célzó projekt műszaki-gazdasági mutatóinak az aktualizálását.

Ilie Bolojan tanácselnök azt nyilatkozta: azért bontották fel a tavalyi év végén a már aláírt kivitelezési szerződést, mivel európai uniós pénzforrásokra szeretnének pályázni az energetikai hatékonyság növelésére vonatkozó tengely keretében. Hamarosan meghirdetik az új tendert, és első ütemben a megyei költségvetésből finanszírozzák a munkálatokat, arra várva, hogy megjelenjen az említett uniós felhívás. Abban reménykednek, hogy sikerrel pályáznak, és a költségeket elszámolja majd Brüsszel. A beruházás becsült költsége 30 millió lej, ami a korábbi értéknél 14 százaléknál több, de Bolojan szerint ez elfogadható a végeredmény szempontjából.

Kicserélik a különböző közműhálózatokat, felújítják a homlokzatokat, hőszigetelést végeznek az épületen, kicserélik a nyílászárókat, restaurálják a díszítőelemeket, és olyan belső térkialakításokat eszközölnek, hogy az épület alkalmas legyen arra, hogy egy modern közigazgatási intézmény működjön benne. A terv ugyanakkor magában foglalja egy parkoló létrehozását is a belső udvaron. Az ingatlanba várhatóan két-három éven belül költözhet a megyei tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában