Rendelkezés

2021.04.15. 16:00

Gondozott településeket akar látni a prefektus

Dumitru Țiplea prefektus utasítására a Bihar megyei prefektúra körlevélben hívta fel a polgármesteri hivatalok figyelmét azokra az új törvényi rendelkezésekre, melyek a települések tisztán tartására és a jó gazdálkodásra vonatkoznak. A kormánybiztosi hivatal tegnapi sajtóközleményében fel is sorol néhányat a közintézmények, a magánszemélyek és a cégek vonatkozó kötelezettségei közül: gondoskodniuk kell az ingatlanjaik utcára néző homlokzatainak tisztításáról, ezek időközönkénti festéséről és vakolásáról az idevágó helyi tanácsi határozatoknak megfelelően; javítsák meg és mossák le az ablakokat és a kirakatokat, cseréljék ki a betörteket, ügyeljenek arra, hogy jó állapotban legyenek a cégérek; takarítsanak a raktáraikban, fertőtlenítsenek és féregtelenítsenek; csak engedélyezett helyeken tárolják a termékeiket; tisztítsák a hozzájuk tartozó járdaszakaszokat, közterületeket, parkolóhelyeket; a tulajdonukban levő járműveket tisztán használják a közutakon; tisztítsák meg a sáncokat, pallókat stb.

A törvény értelmében amennyiben egy tulajdonos nem tesz eleget kötelezettségeinek a felszólításban kijelölt határidőig, a polgármester jóváhagyhat takarítási akciót, azonban ennek költségét a hanyag tulajdonos kell hogy megtérítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában