Bontás

2021.03.19. 09:39

Új sínpálya: leszerelik a villanypóznákat

Fotó:

Elbontják a Nagyváradi Egyetem mellett a magas feszültségű vezetékek villanypóznáit, a vezetékeket a föld alá helyezik. Erre a munkálatra azért van szükség, mert épül a sínpálya a Fogarasi (Făgărașului) úton, és nem lehet addig kihelyezni a villamos áramvezető kábeleinek oszlopait, amíg el nem költöztetik onnan a magas feszültségű vezetékeket. „Köszönöm az Electrica vállalatnak azt, hogy a föld alá költöztetik a magas feszültségű vezetékeket. Ezzel egy időben elkezdjük az Egyetem (Universității) utca aszfaltozását, és megnyitjuk az autóforgalom előtt a Fogarasi út és az Egyetem utca kereszteződését” – idézte Florin Birta polgármester szavait a polgármesteri hivatal közleménye.

Az említett kereszteződést március 1-jén zárták le a forgalom elől, ezekben a napokban fektetik le a síneket a Fogarasi út és az Egyetem utca kereszteződésében a Pece-híd mellett. Már aszfaltozzák azt a szakaszt, és március 20-án, szombaton már meg lehet nyitni az Egyetem utcát, áll a közleményben. A sínpálya-fektetési munkálatok a Fogarasi úton folytatódnak a villamosremíz irányába. A teljes villamosbővítési munkálat idén ősszel készül el. A beruházás összköltségvetése 50.731.547 lej plusz áfa, a kivitelezők a Mari-Vila, az Abed Nego és az Aquacons cégek.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában