"a legjobb víz"

2021.03.03. 11:26

Nagyon várták már, hogy megnyisson a nagyváradi Őssi strand

Nagyon várták már a nagyváradiak, hogy újra megnyisson az Őssi strand. Kedden délelőtt 10 órakor már több mint ötvenen voltak a strandon, és folyamatosan érkeztek újabb látogatók.

„Nagyon vártam már, hogy megnyissanak. Ez a legjobb víz az egész régióban” – nyilatkozta egy helyi nyugdíjas, a gőzölgő termálvízben lubickolva. Egy másik vendég arra kérte a sajtó képviselőit, hogy szóljanak Liviu Andricának, a Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat vezetőjének, hogy ha megkezdődik a szezon, ne változtassa meg a nyitás óráját, hiszen nagyon jó a reggel nyolc óra, sőt, még jobb volna, ha nyáron már hét órakor kinyitnának.

A strandon egyelőre csak egy medence működik, mely össze van kötve a főépülettel, a többi medencét majd akkor töltik meg, ha melegebb lesz az időjárás. Nicolae Pașcalău, a strand adminisztrátora elmondta, amíg zárva tartottak, különböző karbantartási és felújítási munkálatokat végeztek, csöveket cseréltek, és festettek is.

A kellő távolság megtartása érdekében két kasszát is megnyitottak. Újdonság, hogy ezentúl fényképes bérleteket állítanak ki – a fotókat helyben készítik. Egy 60 napig érvényes, 25 belépésre feljogosító bérlet ára felnőttek számára 210 lej, gyerekek, fogyatékkal élők és nyugdíjasok számára pedig 100 lej. A bérletek előállításához vinni kell személyi igazolványt, esetenként nyugdíjas igazolványt vagy diákigazolványt.

A téli szezonban a strand reggel 8 és délután 17 óra között áll nyitva. Egy belépőjegy felnőttek számára 18, gyerekek, fogyatékosok és nyugdíjasok számára 9 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában