ökumenikus

2021.03.03. 18:16

Imahét zajlott Örvénden

Isten segítségével február 22–28. között ökumenikus imahét áldott alkalmai zajlottak az Örvéndi Református Egyházközségben. A hívek vendéglelkipásztorok igehirdetései által hangolódtak rá az imahét központi üzeneteire.

Esténként hat órára imaheti alkalmakra hívták Isten örvéndi és a környékbeli szolgáit a helyi református templom harangjai. Mivel a helybéliek már készülnek a templom külső-belső felújítására, az imaheti alkalmak helyszíne nem Isten háza, hanem a kultúrotthon volt. Csütörtök este Papp Csaba révi lelkipásztor a János írása szerint való evangélium 15. részének első három versei alapján hirdette az Úr igéjét. Minden egyes imaheti estének van egy igéje, amely körül csoportosul Istennek az üzenete, az akarata, mondta bevezetőjében a vendéglelkész, majd így folytatta: a 15. fejezet első része tartalmazza az általunk ismert Jézus Krisztusi tanítást, a szőlőtőke példázatát. Az ige, a mában is aktuális, mert mindannyiunknak, akik itt vagyunk a mai estén és különböző élethelyzetekből érkeztünk ide, szükségünk van alkalomról-alkalomra a buzdításra, mert Isten igéje mindig is élő. A felvett három igeversben olvasunk a szőlőtőről, aki az Úr Jézus Krisztus, a szőlőművesről, aki a gondviselő Isten, és olvasunk a szőlővesszőről, akik maguk a tanítványok. Fontos az, hogy a Krisztusban és általa kell megmaradnunk, figyelmeztetett az igehirdető. A munkás tisztogatja a hajtásokat. Minden szőlővesszőt, függetlenül attól, hogy terem vagy nem terem gyümölcsöt, minden sors, minden teremtmény a Krisztusban van, szögezte le Papp Csaba.

Az igehirdetést követően Fehérvári István helyi lelkipásztor köszönte meg a révi lelkész szolgálatát, majd a helyi furulyás csoport programját követően Papp Csaba röviden ismertette életútját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában