Tanügy

2021.03.08. 07:52

Három iskola van a vörös zónában Bihar megyében

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség közleményében tudatja, hogy a tanintézményektől begyűjtött adatok alapján megyénkben jelenleg negyven diák és 28 pedagógus van megfertőzve az új koronavírussal, továbbá öt kisegítő pedagógus és hat (nem pedagógus) tanügyi alkalmazott betegedett meg.

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

A fertőzések miatt több iskolában online oktatás folyik. A Margittai Horváth János Elméleti Líceumban hat osztályban zajlik online oktatás, a nagyváradi Orizont speciális iskolában és a Iosif Vulcan Főgimnáziumban három-három osztály költözött a virtuális térbe, a nagyváradi Emanuil Gojdu Főgimnáziumban és a Harangmezői 1. Számú Általános iskolában két-két osztály, míg a nagyváradi Eminescu, Ady Endre és Emanuel líceumokban, a nagyszalontai Teodor Neș Főgimnáziumban, a Berettyószéplaki 1. Számú Műszaki Szakkollégiumban és a nagyváradi 53. számú óvodában egy-egy osztály kénytelen az interneten folytatni a közös tanulást. A közlemény beszámol arról is, hogy az első, zöld forgatókönyv szerint zajlik az oktatás 436 tanintézményben 30.885 tanuló számára, a kettes számú, sárga forgatókönyv szerint oktatnak 268 tanintézményben, ahol összesen 31.989 diák az iskolában tanul, 23.360 pedig online oktatásban vesz részt. Vörös forgatókönyv van érvényben tíz tanintézményben, ezekben összesen 2080 diák tanul online. Rajtuk kívül még 513 diák és negyven tanár tanár tanul, illetve oktat az internet segítségével.

Iskola után

Az elmúlt héten összesítették az iskola utáni oktatásban (after school) részt venni kívánó diákok kérvényeit. A tanfelügyelőség közleménye rámutat arra, hogy iskola utáni oktatásban részesülhetnek azok a maximum nyolcadik osztályos diákok, akik nem tudtak részt venni az online oktatásban, mert nem rendelkeznek ehhez megfelelő eszközökkel, vagy ha a diák megbukott az első szemeszterben, illetve nem zárták le legalább egy tantárgyból, vagy ha a tanulónak az iskolai eredményei vagy az év eleji tudásfelmérés alapján megállapíthatóan ismétlő órákra van szüksége. Bihar megyében eddig 4797 kérvényt nyújtottak be, melyek alapján 76 tanintézményben 361 csoportot alakítanak. Közülük 69 elemi iskolai csoportban 990 gyerek számára és 47 általános iskolai csoportban 622 diák számára magyar nyelven folyik majd az oktatás. A gyerekeket a szüleik az elkövetkező időszakban írathatják be a programba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában