Következmény

2021.02.22. 13:00

Talajhorpadás egy érmihályfalvi utcán

Mintegy háromszáz méternyi hosszúságban behorpadt az érmihályfalvi Bank utca. Néhol több mint fél méteres árkok is keletkeztek rajta a a tavalyi csatornahálózat-építési munkálatok után.

Fotó: ebihoreanul.ro

Pap István

Az érmihályfalvi önkormányzat mintegy tizenöt utcán végeztetett csatornahálózat-építési munkálatokat az elmúlt évben kilencmillió lej értékben. Az összesen tíz kilométernyi csatornázási munkálatok egy része a Bank utcában zajlott. Nyakó József, a város polgármestere lapunknak elmondta, hogy tavaly november 30-ig be kellett fejezni a teljes munkát, és ezért a végén már sietni kellett a kivitelezéssel. Ennek tudható be az, hogy a magyarországi kivitelező nem tömörítette megfelelő módon a munkálatok helyszínén kiásott, majd visszahelyezett földet. Ezek után ott, ahol a házak előtt nincs vízelvezető árok, az elmúlt időszak nagy esőzései miatt a víz nem folyt le az árkokban, hanem kimosta a munkálatok helyszínén lévő lágy talajt, és emiatt süppedt meg a nyomvonal ott, ahol kiásták és lefektették a vezetékeket. A gondokat súlyosbította az, hogy a talajhorpadással együtt beszakadtak az ivóvíz-bekötések is, a csövön kifolyó víz tovább mosta a talajt, és ezeken a pontokon alakultak ki a helyenként fél méter mély árkok. A polgármester hozzátette, hogy a munkálat garancia alatt áll, az önkormányzat rendelkezik még 700 ezer lej garancialappal, amiből elvégezhetők a javítási munkálatok. Időközben a vízhálózatot karban tartó vállalat kijavította a hálózati problémákat, a munkálat kivitelezője pedig ma vagy holnap megy vissza a helyszínre, hogy kiássa a lágy talajt és helyette zúzott kővel tömje be a besüppedt nyomvonalat. Nyakó József végezetül megjegyezte, hogy a Bank utcát két különálló projekt keretében hamarosan modernizálják, és aszfaltburkolatot fog kapni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában