Jelentős visszaesés

2021.02.04. 09:47

Súlyosan érintette a nagyváradi aquaparkot a világjárvány

A Nagyváradi Közterület Fenntartó Zrt. 5,6 millió lejes profittal zárta az elmúlt évet, annak ellenére, hogy a Nymphaea akvaparkot súlyosan érintette a világjárvány.

Pap István

A nagyváradi akvapark a tavaly mindössze öt hónapig volt nyitva, január 1. és március 31., valamint július 3. és október 2. között, ami miatt rendkívül lecsökkent a látogatók száma, így értelemszerűen a bevételek is. Liviu Andrica, a közterület-fenntartó igazgatója tegnap az akvaparkban tartott évértékelő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2019-ben 354.977 látogatója volt az akvaparknak, tavaly pedig mindössze 144.218. A kényszerű bezárás idején sem ültek azonban tétlenül az akvapark dolgozói, mert elültettek 130 fát, karbantartási munkálatokat, alapos fertőtlenítést és nagytakarítást végeztek, illetve különböző eszközöket is beszereztek. Hozzátette, alig várják már azt, hogy ismét megnyithasson az akvapark, a felújítási és karbantartási munkálatok nyomán „most jobb körülmények között tudjuk fogadni a látogatókat, mint öt évvel ezelőtt, a létesítmény megnyitásakor” – fogalmazott Andrica.

Liviu Andrica

Az Őssi strand a tavaly zárva volt március 13. és június 17. között, de a látogatók száma itt is a felére csökkent: 2019-ben 185.761 látogatóval büszkélkedhetett a létesítmény, míg 2020-ban csak 94.042 fürdőző fordult meg az Őssi strandon. Megemlítette, hogy az Őssi strand nagyszabású átépítési munkálatainak a megvalósíthatósági terve elkészült, reméli, sikerül finanszírozást találni a kivitelezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában