Közterület-Fenntartó

2021.02.04. 10:57

Parkolóházakba fektetett be az ADP

A Nagyváradi Közterület-Fenntartó Zrt. (ADP) az elmúlt évben egy mélygarázs és egy parkolóház építését fejezte be Nagyváradon, illetve elkezdte egy újnak a kivitelezését.

Pap István

A közterület-fenntartó a tavaly 54 millió lej értékben végzett beruházásokat, ebből az összegből 16 millió lej volt bankhitel, 35 millió önkormányzati támogatás, hárommillió pedig saját forrás. Ezeknek a pénzeknek a nagy részét parkolóházak megépítésére fordították. Az ADP tavalyi legfontosabb beruházásai közé sorolta ugyanis Liviu Andrica igazgató tegnapi sajtótájékoztatóján a Kossuth (Independenței) és a Brașovului utcai parkolóházak megépítését, illetve a George Barițiu utcai parkolóház építésének a megkezdését. Ezek mellett kisebb beruházásként az ócskapiacnál lévő parkolót is bővítették mintegy száz hellyel. Andrica emlékeztetett arra, hogy a Kossuth utcai 460 férőhelyes, 39,7 millió lej összköltségvetésű mélygarázst tavaly júniusban, míg a Brașovului utcai létesítményt tavaly októberben adták át, ez utóbbi építmény felhúzása 18 millió lejbe került. Az ADP idei beruházási terveiről is szót ejtett az igazgató: be szeretnék fejezni a volt Voința sporttelep helyén épülő parkolóházat, és bővíteni a csatornahálózatot az ócskapiacnál.

Összegzés

Liviu Andrica elmondta, hogy a közterület-fenntartó által üzemeltetett létesítmények 60,3 millió lejes bevételt termeltek, a kiadások 54,7 millió lejre rúgtak, tehát 5,6 millió lejes profittal zárták a tavalyi évet. Ez ugyan 61 százalékkal kisebb, mint a 2019 évi profit (14,5 millió lej), de tekintettel a járványhelyzet okozta nehézségekre, mégis nagyon jó eredménynek számít, értékelt az igazgató. A profitból 2,8 millió lejt a közterület-fenntartó átutalt a nagyváradi önkormányzat költségvetésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában