Megbeszélés

2021.02.01. 08:36

Online választmányi gyűlést tartott az RMDSZ megyei szervezete

Ilyen még nem volt: online tartotta meg esedékes választmányi gyűlését az RMDSZ Bihar megyei szervezete péntek délután. Cseke Attila elnök, fejlesztésekért, közmunkálatokért és közigazgatásért felelős miniszter Konstancáról jelentkezett be.

Ciucur Losonczi Antonius

Politikai tájékoztatójában Cseke Attila megjegyezte, hogy egy kihívásokkal teli éven van túl az RMDSZ is. 2020 még úgy indult, hogy előrehozott választások lesznek, ehelyett pedig, a koronavírus-világjárvány miatt, a helyhatósági választásokat szeptember végére halasztották. Nagyszabású, a közösséget megmozgató rendezvényeket terveztek, ezek helyett pedig mindenki a négy fal közé szorult. Közben bebizonyosodott, hogy szolidaritással úrrá lehet lenni a problémákon, hiszen hatalmas segítséget jelentett a rászorulóknak, hogy az Együtt vagyunk! felületen keresztül a karantén idején élelmiszerhez, gyógyszerekhez jutottak, vagy néhány jó szóhoz, ha csupán azt igényelték. Akik pedig nagy tételben fogadtak arra, hogy az RMDSZ kudarcot vall, azoknak csalódniuk kellett, hiszen nem hogy nem szorult ki a parlamentből, hanem jól teljesített a rendkívüli helyzetekben, kormányzati tényezővé lett, miniszterekkel. Az RMDSZ megyei elnöke szerint ugyanakkor 2020 egyedi volt nemcsak a pandémia miatt, hanem azért is, mert először fordult elő az, hogy magyar emberek magyarokkal szemben kampányoltak román pártokkal, jelöltekkel közösen, vagy ezek színeiben. Ennek ellenére az RMDSZ helytállt, és a bukaresti pozicionálás ellensúlyozhatja azt, hogy nem lett váradi alpolgármestere, illetve alelnöke a megyei tanácsban. Végül azt is kiemelte Cseke Attila, hogy a fejlesztéspolitikában az anyaországi és a bukaresti támogatásokat egyaránt ki kell használni.

Az ügyvezető elnökség beszámolóját Szabó Ödön ügyvezető elnök ismertette, az anyagot a választmányi tagok írásban is megkapták. Ő is kitért arra, hogy 2020 egy rendhagyó esztendő volt, mely februárban kezdte mutatni a jeleit. Köszönetet mondott az önkénteseknek, a civil szervezeteknek, a magyar történelmi egyházaknak, akikkel, amelyekkel együttműködtek a bajban, segítettek, ahol tudtak, miközben az anyaországgal is tartották a kapcsolatot.

Borsi Imre Lóránt ügyvezető alelnök a nyárra halasztott tisztújító küldöttgyűlés előkészítési ütemtervét ismertette ezután, majd az online üzemmód miatt rövidre sikerült választmányi gyűlés véget is ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában