Oktatás

2021.02.02. 09:31

Kevesebb kilencedik osztály fog indulni Bihar megyében

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség elfogadta a 2021–2022-es tanév beiskolázási tervét, melyet továbbít az oktatási minisztériumnak.

Ciucur Losonczi Antonius

A vonatkozó közleményében kitér arra, hogy tekintettel volt az elméleti, a műszaki és a szakoktatást megalapozó dokumentumokra, a tanügyi törvényben foglaltakra, az etnikai, a demográfiai és a földrajzi sajátosságokra, a munkapiaci igényekre, a térség gazdasági-szociális fejlődésére, az esélyegyenlőségre stb. Megjegyzi, hogy évfolyamonként nagyobb létszámfluktuációk nem várhatók, kivéve az induló kilencedik osztályokat, melyek száma a jelenlegi 198-ról 180-ra fog csökkenni. Annak a ténynek, hogy közel 1100 gyermekkel kevesebb végzi el a jelenleg zajló tanév végén a nyolcadik osztályt, az a magyarázata, hogy ez az a nemzedék, melynek az iskolába íratásakor a szülők dönthettek arról, hogy az előkészítő vagy az első osztályt választják-e.

Az induló kilencedik osztályok tekintetében a következő iskoláknál eszközöltek tehát kiigazításokat a beiskolázási terven: vidéken Élesden az Alexandru Roman Műszaki Kollégiumban és a Constantin Șerban Elméleti Líceumban, Margittán az Octavian Goga Főgimnáziumban és a Horea Szakközépiskolában, Nagyszalontán a Teodor Neș Főgimnáziumban, az Arany János Elméleti Líceumban és az 1. számú Szakközépiskolában, Belényesben a Samuil Vulcan Főgimnáziumban, a Nicolae Bolcaș Pedagógiai Líceumban és a Ioan Ciordaș Műszaki Kollégiumban, Vaskohszikláson az Avram Iancu Főgimnáziumban és az Unirea Szakközépiskolában; Nagyváradon a Vasile Voiculescu Egészségügyi Szakközépiskolában, az Aurel Lazăr Líceumban, a Lucian Blaga Líceumban, a Művészeti Líceumban, a Bihorul Sportlíceumban, a Iosif Vulcan Főgimnáziumban, az Onisifor Ghibu Főgimnáziumban, az Emanuil Gojdu Főgimnáziumban, a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, a Partenie Cosma Gazdasági Líceumban, a Mihai Viteazul Műszaki Kollégiumban, a Traian Vuia Műszaki Kollégiumban, a Constantin Brâncuși Szakközépiskolában, valamint az Ady Endre Középiskolában.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában