Atyai szívvel

2021.02.23. 17:30

Folytatódott a nagykilenced a nagyváradi Szent József-telepen

Ferenc pápa 2020. december 8-án tette közzé Patris corde (Atyai szívvel) kezdetű apostoli levelét abból az alkalomból, hogy Szent Józsefet, Mária jegyesét 150 éve nyilvánították a katolikus egyház védőszentjévé. Az egyházfő egyúttal meghirdette a Szent József-évet, mely 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tart. Boldog IX. Piusz pápa 1870. december 8-án írta alá Quemadmodum Deus kezdetű dekrétumát, mellyel a Katolikus Egyház védőszentjévé nyilvánította Szent Józsefet. Ez előtt tisztelegve hirdette meg Jézus nevelőapjának évét Ferenc pápa, aki köztudottan nagy tisztelője Szent Józsefnek.

A Nagyváradi Egyházmegyében nagykilenceddel ünneplik meg az évet, amelyet az egyházmegye Szent József tiszteletére szentelt legnagyobb plébániatemplom közössége és plébánosa, Bărbuț Péter kezdeményezett, az Erdélyi Mária Rádió, és annak műsorigazgatója, Karácson Tibor közreműködésével. Folyó évben a januártól szeptemberig terjedő időszakban, minden hónap harmadik szerdáján emlékeznek meg különleges módon Szent Józsefről szentmise bemutatásával, a rózsafűzér elimádkozásával, egy tanúságtétellel, valamint szentségimádással. A második imaalkalom témája Szent József- a házasélet dísze volt, és hamvazószerdán, 2021. február 17-én tartották meg. A nagyváradi Szent József plébániatemplomban ezúttal Pék Sándor várad-újvárosi esperes-plébános mutatott be szentmisét, mondott szentbeszédet és megtartotta a hamvazkodás szertartását, aki prédikációjában a szentmise főcelebránsa a felolvasott szentírási részekben szereplő erényeket emelte ki Szent József életében.

Fotó: RKP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában