12 hónap

2021.02.23. 10:05

Egy évvel ezelőtt vezették be a járványügyi vizsgálatot a Bihar megyei határszakaszon

Egy évvel ezelőtt vezették be a járványügyi vizsgálatot a Bihar megyei határszakaszon.

Fotó: Illusztráció

2020. február 22-től van járványvédelmi ellenőrzés a Bihar megyei határátkelőkön, először a borsi határátlépőnél létesült ilyen ellenőrző csoport – emlékeztet közleményében az évfordulóra a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az új koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett járványügyi vizsgálatok során a 2020. február 22. és 2020. május 17. közötti időszakban a Bihar megyei határátkelőkön összesen 5823 saját felelősségre tett nyilatkozatot töltöttek ki azok a Bihar megyei lakosok, akik visszatértek Romániába olyan országokból, ahol nagy volt a fertőzési kockázat, és akik idehaza tizennégy napos karanténban vagy házi elkülönítésben tartózkodtak. Tavaly Bihar megyében 2874 személy tartózkodott karanténban, tudatja a közlemény.

2020 júniusától mostanáig a Bihar megyei határátkelőkön 47.000 alkalommal rendeltek el házi elkülönítést vagy karantént sárga zónákból visszatért személyek számára. Jelenleg a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) tizenkilenc munkatársa végzi a járványügyi ellenőrzést a borsi, a biharpüspöki, a székelyhídi és az érmihályfalvi határátkelő pontoknál, ugyanakkor a margittai Dr. Pop Mircea Kórház munkatársai is teljesítenek ilyen jellegű szolgálatot az érmihályfalvi határátkelőnél, a nagyszalontai városi kórház dolgozói pedig a szalontai átkelőnél. A járványvédelmi tevékenységet Bihar megyében a prefektúra koordinálja, és részt vesz benne a közegészségügyi igazgatóság mellett a katasztrófavédelem, a határrendészet, a rendőrség és a csendőrség is.

Fotó: Facebook/Bihar Megyei Csendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában