Nagyvárad Táncegyüttes

2021.01.28. 12:43

Táncszínházi bemutató: Vuk

A Nagyvárad Táncegyüttes Vukját, anélkül, hogy bármiféle túlzással élnénk, a felnőttek is ugyanakkora lelkesedéssel kísérték figyelemmel, ahogyan a jelenlévő néhány lurkó is kedd este a Szigligeti Stúdióban.

Fotó: Vígh László Miklós

Pikó Stefánia

A Györfi Csaba által rendezett és koreografált darab központi, mondhatni vezéralakja úgy tűnt, most nem is Vuk (Kányádi György), hanem inkább Rá (Szabó J. Viktor), a szürke varjú, a mesemondó. A gördeszkapályán rollerező, „menő” varjú humoros közbeszólásokkal tartotta a kapcsolatot a közönséggel, hiszen a rókák nem tudnak beszélni… De a történetet egyébként is mindenki ismeri – mely tényt Rá hangos károgással vette tudomásul.

A rendhagyó „deszkás” díszlet (Szőke Zsuzsi tervező által), a kreatív világítás látványos, izgalmas teret teremtett, az élénk és ötletes jelmezekért külön említést érdemel Cristina Breteanu, és nem szabad megfeledkezni a vadászt és a vadászkutyát, Vahurt megjelenítő animációról sem, melyet Szitai Eszter készített, és melyet sikerült jól beleilleszteni a valós díszletbe. Ha már a vadászkutyáról esett szó, Kerekes Dalma megmutatta játékos oldalát Vahur szerepében, aki – annak ellenére, hogy alapvetően a „rosszak” táborát bővíti – az egyik legszimpatikusabb karakter volt. A mellékszereplők közül érdemes megemlíteni a szárnyast is, hiszen nem sok twerkelő Tással (Pintea Carmen-Theodora) találkozhattunk mostanáig.

A mindenki számára ismerős és kedves történetet sikerült olyan új köntösbe bújtassák, amit még felnőttként is szívesen megnéz az ember, akár kétszer is.

További közreműködők: Boros Csaba zeneszerző, Czvikker Katalin dramaturg, Tőkés Imola koreográfus asszisztens, Szőcs Anita Unka, a béka és Kicsi Iny szerepében, Barabás Hunor Kag és Bark szerepében, és Karak szerepében Brugós Sándor–Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában