foglalkoztatási ügynökség

2021.01.26. 13:44

Munkaügyi tanácsadást nyújtanak vidéken

A megyei foglalkoztatási ügynökség az elkövetkező időszakban húsz Bihar megyei településen legalább ezer, tizenöt év feletti fiatalnak kíván munkaügyi tanácsadást nyújtani.

A Bihar Megyei Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) 2019-ben indított be egy határon átnyúló együttműködési programot, melynek célja felélénkíteni a munkaerőpiacot a román–magyar határ két oldalán. Annak az eseménysornak a keretében zajlott le 2019 októberében a nagyváradi várban a nagyszabású állásbörze és karriertanácsadás, amelyen hatvanöt cég és több mint 6500 látogató vett részt, köztük huszonkét tanintézmény diákjai is. Tavaly a járvány miatt gyakorlatilag szüneteltetni kellett a programot, ezért egy évvel meghosszabbították a projektet, így az idén újabb tevékenységeket szerveznek. Ezek közé tartozik eljutni azokra a Bihar megyei településekre, melyek lakói nehezebben tudnak bejönni Nagyváradra az AJOFM székhelyére, vagy az intézmény megyei kirendeltségeire.

Az AJOFM munkatársai eddig már ellátogattak Belényesirtásra, Szombatságra, Értarcsára, Érkörtvélyesre, Szalárdra és Rénybe. „Az a célkitűzésünk, hogy legalább húsz falusi településre eljussunk Bihar megyében, hogy információkkal és tanácsadással lássuk el a tizenöt év feletti fiatalokat. Szakmai képzési ajánlatokkal, munkahely-ajánlatokkal keressük meg őket, megpróbálunk támogatást nyújtani abban, hogy munkahelyet találjanak maguknak, illetve pályaválasztási tanácsadást nyújtunk a számukra” – mondta a program kapcsán Békési Csaba, az AJOFM igazgatója, hozzátéve, hogy reményei szerint az idén is meg fognak tudni szervezni egy, a két évvel ezelőttihez hasonló nagyszabású állásbörzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában