köztisztaság

2021.01.20. 09:22

Mindannyiunkon múlik a város tisztasága

A nagyváradi helyi rendőrség 2020 decembere és 2021. január 14. között egy kampány keretében fokozott figyelemmel ellenőrizte a köztisztaságot a városban.

A kampány eredményeiről a polgármesteri hivatal sajtóosztálya számolt be közleményében. Magát az ellenőrzés-sorozatot amiatt indították, mert már korábban megfigyelték, hogy a nyolcszáz lakótelepi hulladékgyűjtő közül mintegy százban folyamatosan szabálytalanul tárolták a szemetet. Az említett időszakban több mint ötszáz ilyen hulladéktároló pontot ellenőriztek a helyi rendőrök, és 203 esetben értesítették a RER köztisztasági vállalatot, mert a gyűjtőpontnál illegális módon tárolt hulladékot találtak. Egyes hulladékgyűjtő pontok rácsos ajtajának a zárja volt elromolva, guberálókat is elkaptak, akik feltúrták a konténereket és nagy felfordulást hagytak maguk után, illetve több eseteben már eleve piszkosak, rendetlenek voltak a szemétgyűjtő helyek. Az ellenőrzések nyomán huszonhat személyt bírságoltak meg, akik nem a megfelelő helyre, hanem a konténerek mellé, vagy épp a közterületre dobták a háztartási szemetet. Ezek a személyek 200–500 lej értékű bírságot fizettek és kötelezték őket arra, hogy a hulladékot tegyék a megfelelő helyre. Összesen 119 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak ki a helyi rendőrök, ebből huszonegy bírság volt 12.900 lej összértékben, 98 írásos figyelmeztetés, melyből 82 lakótársulásoknak, 16 pedig természetes személyeknek vagy cégeknek. A helyi környezetvédelmi szabályzat megszegése miatt tizenegy szankciót eszközöltek a helyi rendőrök, ebből hat figyelmeztetés és öt bírság volt hétezer lej összértékben.

A közlemény tudatja, hogy a helyi rendőrség egész évben folytatja ezirányú ellenőrzéseit, illetve idézi Arina Moș alpolgármester szavait, aki elmondta: „A város tisztasága nemcsak a köztisztasági vállalatokon, hanem mindannyiunkon múlik. Úgy gondoljuk, hogy egy olyan civilizált városban, mint Nagyvárad, nem kellene szükség legyen arra, hogy a helyi rendőrség büntető intézkedéseket alkalmazzon. Bízunk a váradiak közösségi szellemében és számítunk minden váradi jóhiszeműségére” – fogalmazott az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában