adomány

2021.01.07. 19:03

Lélegeztetőkészülékeket kapott a nagyváradi Curteanu kórház

A Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat 30 ezer euró értékű adományt nyújtott át a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház számára.

A csomag tartalmaz öt darab non-invazív lélegeztetőgépet, 154.000 lej értékben, a Tüdőgyógyászati Osztály részére. Ezek a rendkívül egyszerűen kezelhető berendezések a fokozottan fulladó betegek számára nyújtanak átmeneti, de olykor életmentő segítséget, néhány órára javítják a beteg oxigenizációját, akár átmeneti légzészavart is megoldva a mentők kiérkezéséig. Ezen kívül egy pulzus oximétert is kapott a kórház, amely méri a beteg a vér oxigéntelítettségét (SpO2), a pulzusszámot és a perfúziós indexet.

„A nagyváradi kórházak nem szenvednek hiányt felszerelésben, és a körülmények is megfelelőek, ebben az időszakban azonban megnőtt a betegek száma. A jelenlegi helyzetben tehát minden egyes berendezés esélyt jelenthet valakinek a túlélésre” – nyilatkozta Liviu Andrica az ADP vezetője.

Dr. Ecaterina Mirela Ivan, a Tüdőgyógyászati Osztály főorvosa elmondta, a non-invazív lélegeztetőgépek valóban életeket menthetnek meg, és minden új darabot szívesen fogadnak, hasznukra válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában