munkálatok

2021.01.27. 13:24

Felbontották a burkolatot a nagyváradi ortodox katedrális körül

Immár a nagyváradi ortodox katedrális körül is elkezdte a munkálatot a park&ride típusú mélygarázs kivitelezője, az Erbasu cég.

Fotó: Alexandru Nițescu

A polgármesteri hivatal sajtóosztályától kapott információk szerint a tavaly december elején elkezdett munkálatok során megállapították a közművek pontos helyét, és most ezeket helyezik át. Továbbá már felbontották a katedrális körül az aszfaltréteget és feltörték a térburkoló betonlapokat. Időközben kialakították a környéken lakókkal közösen a közlekedési útvonalakat, a gyalogosokat a kihelyezett irányjelző táblák segítik a közlekedésben. Januárban kezdődött el a létesítmény alapjának a kiásása, és miután ezzel végeznek, kezdődik magának a parkoló szerkezetének az építése.

A beruházás költségvetése 24,3 millió lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak egy év, vagyis idén decemberig kell elkészüljön a parkolóház, amelyben 277 hely lesz, ebből kilenc motorkerékpároknak, hat mozgáskorlátozottaknak, hat pedig elektromos autóknak lesz fenntartva. A 6456 négyzetméteres létesítményt a vársáncból, a Kolozsvári út felől lehet majd megközelíteni két ki- és bejáraton, és annak lehetőségét is mérlegelik, hogy a Sánc (Griviței) utca felől is megközelíthető legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában