Miénk a város!

2021.01.05. 10:00

Csodasarkok magyar iskoláknak

A budapesti Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága tavaly is meghirdette Miénk a város! elnevezésű online játékát, külhoni óvodások és elemi osztályos magyar diákok számára.

Ciucur Losonczi Antonius

A verseny ugyan tavaly zajlott, de a koronavírus-járvány miatt a 113 nyertes külhoni intézmény (62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és hét kárpátaljai), mely 100-100 ezer forint értékben kapott úgynevezett Csodasarkokat (könyvek, játékok), csak az elmúlt hetekben jutott, illetve fog hozzájutni a közeljövőben az ajándékcsomagjaihoz. A legutóbbi játékban amúgy rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 ezer feladatot oldottak meg. A cél az volt, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt.

Erdélyben, illetve a Partiumban a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül történik az ajándékok kiosztása – tudtuk meg Kéry Hajnaltól, a szervezet megyei elnökétől. Bihar megyében hat intézmény örülhet egy-egy Csodasaroknak, 10 diáknak köszönhetően, akik részt vettek a játékban: Nagyváradon a Szacsvay Imre és a 16. számú általános iskolák, illetve vidéken a margittai Horváth János Elméleti Líceum, a szalárdi Szalárdi János Általános Iskola, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola és a bihardiószegi 1. számú Általános Iskola, valamint a váradi Szent László-óvoda is kapott egy óriás sakk-készletet a projekt keretében.

 

A Szacsvay Imre Általános Iskolából a III. B, step by step osztály (tanítónők: Mihoc-Géczi Annamária és Sípos Ilona) két tanulója (Gidiman Márk és Ackerman Nikol-Anna) kapcsolódott be a játékba. Márk hétfőn kapta meg az elismerő oklevelét, és az iskola is akkor jutott az ajándékok birtokába. Köszönetet mondva, Pásztor Gabriella igazgató megjegyezte, hogy a Szacsvay az online játékok, pályázatok nyújtotta lehetőségeket is igyekszik kihasználni, egy régebbi és egy újabb Erasmus-projektben is benne van például.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában