Hagyományteremtés

2021.01.26. 13:39

Bihar községben is megünnepelték a magyar kultúra napját

Hagyományteremtő szándékkal ünnepelték meg a magyar kultúra napját szombat délután a bihari kultúrotthonban.

Ciucur Losonczi Antonius

Szilágyi Zoltán polgármester ünnepi köszöntője után Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezet ügyvezető alelnöke szólt a megjelentekhez, majd őt követte Nagy Pető Réka és Popovici Magdolna, az RMDSZ nőszervezetének helyi vezetője és ügyvezető elnöke.

A magyar kultúra napja alkalmából készített videó levetítése után, melyben a Himnuszt szavalják ottani pedagógusok, Keresztény Mária Anna nyugdíjas magyartanárnő ismertette a jelenlévőkkel a Budakeszin található Magyar Nemzeti Himnusz-szobor történetét. Majd egy időutazásra hívták meg az egybegyűlteket, azaz egy fotókiállítás megtekintésére, mely 1957-től napjainkig készített fényképeket mutat be. A tárlat anyagáról Barczag Katalin kultúrreferens tartott rövid bemutatót, a fotókat még az elkövetkezendő hetekben is meg lehet nézni a kultúrotthon nyitvatartási órarendjéhez igazodva. A rendezvény támogatói és szervezői Bihar község polgármesteri hivatala, a bihari református egyházközség, a Bihar községi RMDSZ-szervezet és az RMDSZ bihari nőszervezete voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában