Előadások

2021.01.27. 08:38

Az ember tragédiája és A tigris a Stúdióban

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

Pikó Stefánia

Február első felében két új előadás bemutatójára is várja a közönséget a Szigligeti Stúdió. Az ember tragédiájának ifjúsági feldolgozásából, és a Tóth Tünde rendezésében megvalósuló A tigris című előadásból láthattunk ízelítőt nyílt próbák keretében hétfőn.

Az ember tragédiájának feldolgozását Tasnádi-Sáhy Péter készítette el, a darab létrehozásának pedig az a célja elsősorban, hogy a fiatalokkal ismertessék meg Madách művét, és meghozzák a még iskolás diákok kedvét a szóban forgó drámához, mely meglehetősen „nagy falat”-nak minősül. A darabban három női (Pitz Melinda, Tasnádi-Sáhy Noémi és Kocsis Anna) és három férfi színész (Hunyadi István, Szabó Eduárd, Scurtu Dávid) játszik. A szereposztás szerint mindenki játszik Lucifert, minden nő játszik Évát, és minden férfi játszik Ádámot. A hétfői nyílt próbára elhívtak tanárokat és diákokat is, hogy mondjanak véleményt. Az elhangzott tanári vélemények szerint a feldolgozás nem károsította az eredeti szöveget, a lényegi konfliktusok, viszonyok, karakterek és mondanivaló megmaradt, hasznos segédanyag lesz az előadás, a diákok pedig elmondták, kíváncsiak lettek a műre.

Tóth Tünde frappáns és szórakoztató „tigrise” a maga mélységeivel és magasságaival együtt nyújt jó kikapcsolódást – a nyílt próbán jelenlévő közönség legalábbis nagyon élvezte az ízelítőt, és hangos nevetéssel hálálta meg Trabalka Cecília, Balogh Attila, Dimény Levente, Szotyori József és Tőtős Ádám játékát.

Fotók: Vigh László Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában