Kérelmek

2020.12.07. 16:14

Támogatás szőlőtermesztőknek

December 3-án megjelent a Hivatalos Közlönyben az a sürgősségi rendelet, amelynek értelmében a koronavírus-világjárvány okozta válság által sújtott borászati termelőknek nyújtanak állami támogatást – tájékoztat közleményében a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). A kérvényezők egyetlen támogatási kérelmet nyújthatnak be az APIA Bihar megyei központjában, december 4–14. között. A támogatásra elkülönített összeg 59.500.000 lej, ezt 2020. december 31-ig szétosztják a kérvényezők között. A szőlőtermesztők 500 euró/hektár támogatásban részesülhetnek, a támogatás összértéke egy kérelmező esetében nem haladhatja meg a 100.000 eurót.

A támogatási kérelmet elektronikus úton, faxon, e-mailen vagy postai úton keresztül is el lehet juttatni, azzal a feltétellel, hogy mindegyik oldal el legyen látva a kedvezményezett törvényes képviselőjének aláírásával.

A támogatási kérvény letölthető az APIA honlapjáról: www.apia.org.ro. Ugyanitt tanulmányozható a kérelem benyújtásához szükséges okiratok, illetve támogatási feltételek listája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában