Adni jó

2020.12.28. 09:14

Szeretetcsokit ajándékoztak a karácsonyi ünnepek alkalmából

A karácsonyi ünnepek alkalmából közös édességadományozó akciót kezdeményezett a margittai és a monospetri ifjúsági szervezet. Céljuk száz édességcsomag összeállítása volt, de az adakozókedv messze túlszárnyalta a várakozásokat, 220 családnak sikerült örömet szerezniük.

D. Mészáros Elek

A megadott határidő lejárta után is érkeztek az adományok, így éjszakába nyúlóan állították össze a csomagokat a fiatalok a monospetri Művelődési Házban. Akadt dolguk bőségesen, hisz az internetes közösségi oldalon meghirdetett édességadományozó akcióra nagy számban megmozdultak a környező települések jó szándékú lakosai. December 24-én délelőtt Demián Zsolt, Margitta és Kozák Róbert, Vedresábrány alpolgármestere a nehéz sorban élő, illetve félárva gyermekek családjainak névsorát tartalmazó hosszú listával érkezett a csomagok átvételére. Több fiatal személygépkocsival vállalta a kiszállítást, míg Galambos Szabolcs saját kisbuszát ajánlotta fel a nemes ügy sikerének érdekében.

Az édességcsomagok átvételét megelőzően Kozák Róbert érdeklődésünkre elmondta, a kezdeményezés sikerén felbuzdulva alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy még többrétűbb segítségnyújtásra legyen lehetőségük. Ha kell, kirándulásokat szerveznek, a tanulást segítő eszközök beszerzésében járnak el, vagyis széles spektrumú tevékenységi körben gondolkodnak. Karitatív szorgoskodásukat az Érmellék többi falvaira is kiterjesztenék, ahonnan várják az önkéntes fiatalok jelentkezését is. Januártól beindítanak egy internetes honlapot, ahol a különböző karitatív tevékenységeket fogják népszerűsíteni.

Segítő szándék

A csomagok kihordása közben két „veterán” fiatal is feltűnt, akikről az egészségügyi maszk takarásából is könnyű volt megállapítani, hogy más korosztályt képviselnek. Winkler Róbert, a margittai Hit Gyülekezete vezetője és Móricz József egyháztag is eljöttek segédkezni. Winkler elmondta, hogy nemcsak a csomagok kihordásánál vannak jelen, hanem közel ezer lej értékű édességgel ők is felsorakoztak az adományozók közé. Más alkalommal is megnyilvánult segítő szándékkal az egyházi közösség, nehéz anyagi körülmények között élőket támogattak, a jelenleg dúló világjárvány miatt munkanélkülivé vált családokra is odafigyelnek. Az elkövetkezendőkben sem lesz ez másként, ahol nagy a szükség, rájuk számítani lehet – nyomatékosított a gyülekezet vezetője.

Már késő délutánba fordult az idő, mire az utolsó csomag is kiosztásra került. Csillogó szemű gyermekek, mosolygós arcok emlékképei vibráltak az agytekervényekben, a fiatalok a jól végzett munka kellemes fáradságával várták a Megváltó érkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában