Ifjúsági központ

2020.12.03. 11:44

Sportpályát adtak át Biharfélegyházán

A napokban adták át Biharfélegyházán azt a sportpálya-beruházást, amelyet a helyi református egyházközség valósított meg, partnerségben a félegyházi polgármesteri hivatallal, a megyei önkormányzat RMDSZ-es vezetőségének köszönhetően.

RMDSZ-sajtóanyag

Az átadó ünnepségen jelen volt az egyházközség lelkipásztora, Szabó Zsolt, presbiterei, a helyi önkormányzat vezetői, valamint Cseke Attila megyei RMDSZ-elnök és Szabó Ödön ügyvezető elnök. A késő esti átadás kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy működés közben lehessen látni a pályát megvilágító reflektorrendszert.

Az új létesítmény egy olyan területen valósult meg, mely az elmúlt években került az egyház tulajdonába, és immár elmondható, hogy szinte egyedülálló módon a térség egyik kiváló fekvésű és ellátottságú ifjúsági központjaként is működhet.

Szabó Zsolt lelkipásztor elmondta, az első lépést az jelentette, amikor teleházat hoztak létre egy régi, hagyományos félegyházi épületből, melyet autentikus módon sikerült felújítani, és aztán folyamatosan új és kiváló partnerekre találtak. A Nagyváradi Magyar Diákszövetségen keresztül, az országos szövetség révén vendégházak épülhettek a telekre, majd a későbbiekben további bővítésre volt lehetőség.

Kelemen Zoltán, Biharfélegyháza polgármestere kiemelte: egy ilyen közösségben az önkormányzat–egyház–iskola egysége a záloga a szülőföldön való megmaradásnak, a közösségi béke és fejlődés megteremtésének.

Cseke Attila szenátor hozzászólásában jelezte, hogy ahol van összefogás, ott van eredmény is. Az, hogy immár két utcára nyílik az egyházi tulajdon, annak is köszönhető, hogy olyan vezetői vannak a településnek, akik nemcsak mondják, hogy segíteni kell egymásnak, hanem cselekszenek is a közös célokért.

Szabó Ödön parlamenti képviselőtől megtudtuk, hogy szinte minden szakaszát végigkísérte a bővülésnek, és akár azt is mondhatná, hogy mindegyikben kisebb vagy nagyobb szerepet is vállalt, hiszen közösen beszélték át a következő lépéseket, a politikai és anyagi mozgásteret, és alakították a lehetőségeket az igényekhez.

A Levente-ház megvásárlása nagy feladat volt, a felújítással, bővítéssel egy közösségi tér alakult ki, mint ahogy a telekbe beékelődött új telek megvásárlása is sikeresnek bizonyult, mondta Szabó Ödön. A sportpályát a körülményekhez igazodva már birtokba is vették a település fiataljai, és mindenki meggyőződhetett arról, hogy sikerült olyan körülményeket teremteni, amelyek egy megyeszékhelyen is irigylésre méltók. Azért, hogy hasonló lehetőségek továbbra is megmaradjanak, meg kell tartani erősnek a közösséget, el kell menni szavazni december 6-án, és a magyar közösségünket az összefogás jegyében is képviselő RMDSZ-t kell támogatni, hangsúlyozták a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában