Támogatás

2020.12.09. 11:35

Pályázat a mezőgazdasági kistermelők, vállalkozók támogatása érdekében

Szőke Ferenc

Folytatódik a gazdasági együttműködés Margitta és testvérvárosa, Berettyóújfalu között. Már gyakorlott és sikeres pályázók a határon átívelő támogatások terén. Legújabb pályázatukat az Interreg V-A Románia–Magyarország program keretében nyújtották be, melynek összértéke 2.619.494 euró. Ebből Margitta része 1.689.494, Berettyóújfalué pedig 930.000 euró. Az összegek is mutatják, hogy Margitta városa a fő kedvezményezett. A projekt célja a munkahelyteremtés, képzőközpont létrehozása és képzések megvalósítása mezőgazdasági profilú vállalkozásindítás, munkahelyteremtés, szükséges egészségügyi előírások ismertetése és értékesítés témájában. A projekt az új vállalkozásokkal a munkanélküliek számát is csökkenteni fogja. Határon átívelő találkozókat fognak szervezni a vállalkozók és munkát keresők között, mely szintén a munkahelyteremtést szolgálja. Egymás termékeit is népszerűsítik majd termékbemutató formájában a két régió termelői. A program haszonélvezője 1240 termelő, illetve munkahelykereső lesz, közülük 840 Margittán és környékén, 400 pedig Berettyóújfaluban és környékén. Magán a képzéseken Margittán 260 résztvevőre számítanak. A képzéseket a felépülő új értékesítő csarnokban tartják, mely optimális körülményeket biztosít majd eladónak és vásárlónak egyaránt. A program kezdési időpontja 2020 májusa, befejezési dátuma pedig, ha minden a terv szerint halad, 2022 júliusa.

A bemutató sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatal konferenciatermében tartották meg. A részleteket Marcel Emil Sas Adăscăliții polgármester és Botos Sándor projektmenedzser ismertette a sajtó képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában