Elfogadták

2020.12.04. 18:38

Nyithatnak a zárt terű piacok, ócskázni még nem lehet

A kormány visszavonta a zárt terű élelmiszerpiacok tevékenységének felfüggesztését elrendelő intézkedést.

Fotó: Alexandru Nitescu

A kormány pénteki határozatáról Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője számolt be. Arafat közölte: az egészségügyi minisztérium rendeletet fog kiadni a többi illetékes szaktárcával közösen, amelyben leszögezik, milyen körülmények között és milyen óvintézkedések mellett zajlik majd a tevékenység a zárt terű élelmiszerpiacokon.

A bizottság döntését követően a nagyváradi piacok nyitvatartási ideje is módosul – derül ki a Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. közleményéből. A rogériuszi vásárcsarnok hétfőtől péntekig 7–19 óra között, szombaton 7–17, vasárnap pedig 7–14 óra között tart nyitva; a vásárcsarnokba két ponton lehet bemenni: a Corneliu Coposu utcai villamosmegálló felőli ajtón, illetve az épület harmadik ajtaján, a Mihail Sadoveanu utcáról.

A Vitéz (Decebal) utcai piac hétfőtől péntekig 7–18 óra között, szombaton 7–17, vasárnap pedig 7–14 óra között tart nyitva.

A nagypiac és a váradszőllősi (Nufărul) piacon hétfőtől szombatig 7–17 óra között várják a vásárlókat, vasárnap mindegyik zárva tart. A nagypiacra két ponton, a Sánc (Griviței) utcáról, az Electrica székháza melletti ajtón, illetve a BCR bank melletti bejáraton lehet belépni.

Az Ócska egyelőre zárva marad mindaddig, amíg fel nem oldják az Országos Vészhelyzeti Bizottság által november 5-én meghozott 52. számú határozatot, amely a vásárok, bolhapiacok működésének felfüggesztését írta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában