Segítségnyújtás

2020.12.14. 19:26

Melegétel-jegyek

Négy hónapi – szeptember, október, november és december –, összesen 720 lej összeggel töltötték fel azokat a rászoruló időseknek és hajléktalanoknak kiosztott kártyákat, amelyekkel egy napi meleg ételt vásárolhatnak.

A pénzösszeget a feltöltéstől számított 12 hónapon lehet felhasználni, egy nap legtöbb 40 lejt lehet meleg ételre költeni róla. A kártyával csakis meleg ételt lehet vásárolni a Sodexo partnerlistáján szereplő egységekből.

Az időseknek és hajléktalanoknak nyújtandó támogatáson keresztül rászoruló személyeknek adtak ki melegétel-utalványokat. Bihar megyében 5133, a nyugdíjpénztár nyilvántartásában szereplő, 75. életévüket betöltött, alacsony nyugdíjjal rendelkező idősek, illetve hajléktalan személyek és családok kaptak kártyaalapú melegétel-utalványokat.

A program a leginkább rászoruló személyeket támogató európai segítségnyújtási alap (FEAD) társfinanszírozásában zajlik a Hátrányos Helyzetű Személyek Támogatásának 2014–2020 közötti Operatív Programján (POAD) keresztül. A program 2020 szeptember – 2021 június között zajlik le.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában