Díjazás

2020.12.22. 19:00

Hagyományok ápolása a Szacsvayban

Szacsvay Imrére, iskolánk névadójára október végén már nem lehetett műsoros rendezvénnyel megemlékezni... Felkértük diákjainkat, hogy vigyenek egy szál virágot a mártír forradalmár szobrához és készítsenek egy fotót. Iskolánk aulájában ez a rendhagyó fotókiállítás látható. A múlt héten behívtuk és megjutalmaztuk azokat a diákokat is, akik a magyar népi kultúra napján jeleskedtek, de már az online okatás nem tette lehetővé a zsűrizés utáni díjazást.

Matematika

A Kárpát-medence magyarlakta területein megrendezésre kerülő Bolyai Matematika Csapatverseny fordulóit a bizonytalan járványhelyzetre való tekintettel az idei tanévben online bonyolítják le. Így zajlott le nov. 13-án a megyei/körzeti forduló, amelyen a csapatok tagjai egymással az interneten kommunikálva oldották meg a feladatokat.

Ebben, a nehezített körülmények között megrendezett versenyben a Szacsvay Általános Iskola négy benevezett csapatából három is sikeresen szerepelt. Második helyezést ért el a 7.osztályosok csapata (Viduj Olivér, Bruncsák Mátyás, Bakó Gergő és Bonyhay Dávid), szintén második helyen végzett a 6.osztályos csapat (Papp Johanna,Tóth Márk, Garda Mirjám és Gondos Csenge), valamint dícséretben részesült az 5. osztályosok csapata (Laboncz Vivien, Gere Kristóf, Szűcs Ádám és Csegő Maya/ Felkészítő tanáruk Molnár Tünde).

A járvány előtt számtalan versenyen imdultak diákjaink, igy félévenként több százukat külön jutalmaztuk. Jelen időszakban a versenyek is az online térbe költöztek, és ezeken is sok tanulónk vett

részt, lett légyen szó szavalásról, rajzokról vagy a nemzetközi Erasmus+ projektjeink felhívásairól.

Végül azt a karácsonyi karitatív ajándékozást is megejtettük, aminek iskolánkban 18 éves hagyománya van. Köszönet az adakozó szülőknek és gyerekeiknek, illetve mindazoknak. akik segítettek abban, hogy segíthessünk másoknak.

Ezúton kívánunk minden kedves szacsvays diáknak és családjaiknak, az iskola remek pedagógusainak és lelkes munkatársainak áldott, békés ünnepeket, egészségben, eredményekben gazdag, boldog új esztendőt !

Pásztor Gabriella igazgató és Tăut Eliza aligazgató

Címkék#Szacsvay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában