Filharmónia

2020.12.11. 09:21

Leépítés lesz, de a kórus nem szűnik meg

Pikó Stefánia

Nagy port kavart az elmúlt napokban a hír, miszerint a Nagyváradi Állami Filharmónia vezetősége megszüntette a teljes kórust. Nemcsak a közösségi médiában, hanem a helyi román sajtóban is meglehetős bizonyossággal közölték a hírt, tegnap délután azonban tisztázódott az ügy.

Meleg Vilmos, a filharmónia igazgatója lapunknak elmondta, a Bihar Megyei Tanács kérésére az intézményben 25 százalékos leépítést kell végrehajtsanak, azt viszont nem a tanács dönti el (csak jóvá kell hagyja), hogy milyen posztokat szüntetnek meg. A filharmónia vezetősége arra törekszik, hogy a 25 százalékot olyan posztok eltörlésével oldják meg, melyek jelenleg betöltetlenek, emellett pedig körülbelül 4–5 elbocsátást hajtanak majd végre az adminisztrációs személyzetből – mindezt csak abban az esetben, ha a megyei tanács elfogadja az intézmény által benyújtott javaslatot.

Az intézmény vezetői határozottan kiállnak döntésük mellett, mely szerint egyetlen egy művészt sem bocsátanak el, azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy hogyan reagál majd erre a megyei tanács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában