Átalakítás

2020.12.23. 08:33

Jövő tavaszra elkészül a nagyváradi Bémer tér

Lassan-lassan a végéhez közelednek a nagyváradi Bémer (Ferdinand) tér és a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca felújítási és átalakítási munkálatai.

Pap István

A váradi polgármesteri hivatal közleményében tudatja, hogy a Bémer téren teljesen befejeződtek a közmű-munkálatok, és már a térburkolat is a helyére került a tér mintegy hetven százalékán. A közvilágítási munkálatoknak még mintegy a fele van hátra, és szintén még csak félig készült el a Transilvania mozi előtti szökőkút és közvetlen környéke is. „A föld alatti hálózatokat teljesen kicseréltük, a járdák pedig elő vannak készítve a térburkolat lehelyezésére. Újév után folytatódnak a munkálatok a járdák és a zöldövezetek kialakításával, az utcai bútorzat kihelyezésével, a közvilágítás, a szökőkút és a körforgalom befejezésével. Becsléseink szerint a munkálatok jövő tavasszal befejeződnek” – mondta a projekt kapcsán Florin Birta polgármester. A továbbiakban a közlekedési jelzéseket kell majd felfesteni, felszerelik a térfigyelő kamerákat, biciklikölcsönzőt helyeznek ki, illetve be kell fejezni a színház mögötti egykori Majomsziget térrendezési munkálatait. Az uniós finanszírozásból megvalósuló beruházás kivitelezői a Gavella, a Porfido ed Arte Consorzio Stabile és a Kal Trans cégek.

Ami pedig a Nagysándor József utcát illeti, itt a munkálatoknak mintegy hetven százaléka készült el, a kivitelezési határidő 2021 januárja. Itt is befejeződtek már a közmű-munkálatok, a közút felújítása, amelyre már csak a kopóréteget kell felvinni az utcának azon a részén, ahol még lehet autóval közlekedni, ugyanis az utca nagy része gyalogos sétánnyá alakul át. A térburkolatnak mintegy hatvan százalékát rakták már le, ugyanilyen szinten állnak a közvilágítás kiépítésének a munkálatai, illetve be kell még fejezni a zöldövezetek kialakítást. Ennek a munkálatnak a fővállalkozója a Gavella cég.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában