Oltáskampány

2020.12.31. 08:55

Január 5-én kezdődik Bihar megyében az oltási kampány

Female nurse filling syringe

Forrás: VCG

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közleményében arról értesít, hogy Bihar megyében január 5-én kezdődik meg az oltási kampány. Megyénkben tizenkét oltásközpont fog működni a következő létesítményeben: Nagyváradon a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban, a Megyei Klinikai Kórházban, a vasutas kórházban, az Avram Iancu klinikán, a Pelican Kórházban. Ezek mellett a megyében oltási központ működik majd Félixfürdőn a Poszttraumás Mozgásszervi Rehabilitációs Kórházban, továbbá az élesdi, a nagyszalontai, a belényesi, a vaskohsziklási és a margittai kórházban, valamint a Belügyminisztérium egészségügyi központjában.

Mint arról már beszámoltunk, az akciósorozat több szakaszban zajlik majd le, első körben az egészségügyi dolgozókat oltják be a következő sorrendben: legelőször az oltási kampányban részt vevő személyzet, majd a koronavírusos betegeket kezelő egészségügyi intézmények, ezt követően pedig a többi kórház dolgozói kapják meg a vakcinát. Őket követik a mentőszolgálatok munkatársai, majd a dialízis és vérközpontok dolgozói, a közegészségügyi igazgatóság munkatársai, legvégül pedig a tűzoltók. Második körben következnek mindazok, akik egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve a patikák dolgozóit is. Szintén a második körben oltják be az öregotthonok és szociális központok alkalmazottait, valamint a házi gondozókat. Az egészségügyi dolgozók közé értendők a rezidens orvosok, az egyetemisták, a tanulók és az egészségügyi intézmények munkáját segítő önkéntesek is. A DSP közleményében tudatja, hogy az oltási kampánynak ebben a fázisában a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinát adják be az embereknek. A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az oltási kampány következő szakaszairól is értesíteni fogják a lakosságot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában