Támogatás

2020.12.23. 19:30

Értékes adományt kaptak a Bihar megyei kórházak

Légtisztító és fertőtlenítő gépezeteket adományozott egy bukaresti építkezési vállalat, a BND Cons. öt Bihar megyei kórház számára, melyekben koronavírussal fertőződött betegeket ápolnak – derül ki a Bihar Megyei Prefektúra közleményéből. A 15 ezer euró értékű adomány kedvezményezettjei a nagyváradi Gavril Curteanu, a margittai D. Pop Mircea, az élesdi és a belényesi EP. N. Popovici városi kórházak.

A Cube S típusú nebulizátorok nemcsak baktériumok, hanem vírusok ellen is használható. Olyan fertőtlenítő mikroszemcséket bocsát az adott helyiségbe, mely által enyhe, fertőtlenítő köd keletkezik – ezáltal nemcsak a levegőben terjedő baktériumok és vírusok pusztulnak el, hanem minden, a helyiségben található felület fertőtlenítésére is alkalmas.

A prefektus, Dumitru Țiplea, megköszönte a vállalat adományát, megjegyezve, hogy hatalmas a nyomás most az egészségügyi szférában, és ez így is lesz még néhány hónapig. Dícséretre méltónak nevezte, hogy ezeket, az európai standardoknak teljes mértékben megfelelő eszközöket, Romániában állítják elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában