1844

2020.11.17. 12:49

Online ünnepelték a magyar nyelv napját

Vass Annamária

November 13-án rendhagyó módon ünnepelték meg a 11-es Általános Iskola kisdiákjai a magyar nyelv napját. Különös, szokatlan helyzet ez mindenki számára, amelyet most élünk meg, ezért a Diákokért Egyesület, a 11-es Általános Iskola tanítóival (Herlitska Ibolya, Kor Mária, Vass Annamária, Perecz-Simo Annamária, Kocsis Katalin) együttműködve szervezte meg e jeles nap margójára a virtuális szavalóversenyt. A verseny során korosztályonként adhatták elő a kisdiákok az általuk választott, magyar költő tollából született kedvenc versüket.

Felemelő élmény volt megannyi gyerekszájból hallani anyanyelvünk, a magyar nyelv gyermekirodalmi kincseit. Minden magyar számára fontos, hogy megemlékezzen erről a jeles napról. Nincs ezzel másként a Diákokért Egyesület sem, vagy bármely pedagógus, mint ahogy a 11-es Iskola pedagógusai sem.

,,A Diákokért Egyesület és a 11-es Általános Iskola számára fontos megemlékezni erről a napról, hiszen mi sem fontosabb számunkra, mint az anyanyelvünk. Általa ismerjük meg a világot, és a világ általa ismer meg bennünket.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a versenyt Perecz-Simo Annamária, az egyesület elnöke, majd az iskola magyar tagozatért felelős aligazgatója, Lucaciu Ramona köszöntette a szavalókat, és sok sikert kívánt nekik.

Bár a kis szavalók szavalók számára nem idegenek a virtuális közegben történő találkozások, mégis lehetett érezni, hallani a hangjukon az izgalmat, mikor épp rájuk került a sor a szavalásban. Óriási türelemről és együttérzésről tettek tanúbizonyságot.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt a döntéshozatalkor, hisz mindenki nagyon ügyes volt. A döntés alapján a díjazottak a következők:

Előkészítő osztály: 1. helyezett: Hübner Lizett és Takács Hunor-András. 2. helyezett: Kuzsma Kira-Andrea és Farkas Dániel-Zsolt, 3. helyezett Kovács Dávid-Adam, és Elek Balázs.

1. osztály: 1. helyezett: Major-Balla Alexandra és Sánta Dóra, 2. helyezett: Panda Kristóf, 3. helyzett: Sebestyén Krisztián

2. osztály: 1. helyezett: Kis Eduárd Hunor, 2. helyezett: Kuzsma Kitti Andrea, 3. helyezett: Horváth Hanna

3. osztály: 1. helyezett: Nagy Patrik, 2. helyezett: Fehér Orsolya, 3. helyezett: Nagy Péter 4. osztály: 1. helyezett: Erdei Dorottya-Anna, 2. helyezett: Pántya Gergő, 3. helyezett: Hübner Kamilla

Az eseményt a Communitas Alapítvány támogatta.

Borítókép: a rendkívüli ünnepség egyik mozzanata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában