Programajánló

2020.11.12. 12:40

Online jelentkezik a Csillagocska néptánctalálkozó

Fotó: Facebook/Csillagocska Alapítvány

Nem marad el idén sem a Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó, melynek gálaműsorát és programösszefoglalóját vasárnap délután 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Csillagocska Alapítvány Facebook-oldalán, élő közvetítésen keresztül. A néptánctalálkozó programjából soha sem maradhatnak ki a kézműves műhelyek, a népdal- és hajfonó-vetélkedő, illetve természetesen a gálaműsor sem. A hagyományokat megtartva ezért minden eddigi programpontra rendhagyó megoldást kerestek, és találtak is az online felület segítségével.

A gyerekek előkészített csomagokat vehetnek át az alapítvány székhelyén, amelyekből otthon dolgozhatnak. Kreatív műhelyek: gyöngyfűzés, kovácsolás, szövés, marokedénykészítés. Minden kézműves műhely mellé oktatóvideót mellékelnek, amelyek az esemény bejegyzései között lesznek elérhetők. A résztvevők a már megszokott módon összemérhetik tudásukat hajfonás, népdaléneklés, valamint legényes táncok terén egyaránt. A versenykiírások az esemény bejegyzései között találhatók.

A vasárnapi gálaműsor magába foglalja a beküldött felvételek közül a legkiválóbbakat, a Soroglya zenekar koncertjét, valamint a Csillagocska Néptáncegyüttes előadását.

A közel két évtizedes múltra visszatekintő (18.) néptánctalálkozót a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában