Ünnepi

2020.11.11. 10:31

Karácsonyi díszkivilágítás Váradon

Fotó:

Megkezdődött a díszkivilágítás felszerelése Nagyváradon november 5-től. Noha sok szempontból rendhagyó lesz az idei karácsonyi időszak, a járvány miatt elmarad a hagyományos ünnepi vásár is, de azért a hangulatot igyekeznek valamelyest megteremteni azzal, hogy a város fő útjain, terein, a parkokban, a hidakon, a város ki- és bevezető útjain, illetve a gyalogos övezetekben díszkivilágítást szerelnek fel.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint az idén tizennégy kilométernyi fényfüzért és több mint háromszáz világító díszt helyeznek ki, ez utóbbiak között lesz hópehely, fenyőfa, csillag, rénszarvas formájú is, ugyanakkor fényárkádokat is kihelyeznek majd.

A napokban már fel is szerelték ezeket a Szent László hídra, a sétáló utcára, a Nagyvásártérre (December 1. park) és a Szent László térre. Először a városházán lévő és a központban elhelyezett díszeket kapcsolják be, majd karácsonyig fokozatosan az összes időközben kihelyezendő díszt. A karácsonyi díszkivilágítást a Luxten Lighting cég biztosítja ingyen a várossal kötött koncessziós szerződés alapján, áll a polgármesteri hivatal közleményében, mely kiemeli azt is, hogy minden eszköz LED égőkkel van ellátva, ami ötven százalékkal energiatakarékosabb, mint a hagyományos égők. Tudatják azt is, hogy bár a karácsonyi vásár elmarad, a Luxten cég ugyancsak ingyen idén is kihelyezi a Szent László tér közepén a tizenkét méter magas fenyőfát és a díszkivilágítást.

Fotók: Alexandru Nițescu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában