sztrájk

2020.11.16. 17:50

Az ócskapiac bezárása ellen tiltakoztak

Forrás: Bihon.ro

BN-összeállítás

Tüntetés volt szombat reggel a nagyváradi ócskapiac bejáratánál. Az árusok elsősorban azt nehezményezték, hogy az önkormányzat kettős mércével bírálta el a piaci kisvállalkozók tevékenységének szabályozását: míg a rogériuszi, zárt terű bazár újbóli megnyitásáról döntöttek, az ócskapiacnak nem engedték meg, hogy megnyisson az elmúlt hétvégén.

„Mi nem árulunk minden hétköznap, ahogyan a többi piaci árus, ha szombaton és vasárnap nem adjuk el az árut, a nyakunkon marad” – panaszkodott egy elárusító. Az sem tetszett nekik, hogy a Közterület-fenntartó Zrt. részéről nem voltak jelen a tüntetésen, és bár Adrian Băican, az ócskapiac vezetője ott volt a tiltakozás első órájában, nem ígért semmit. Volt olyan vásárló, aki nem értesült az ócska bezárásáról, ezért megjelent ott szombat reggel, és az árusokhoz hasonlóan ő is kiemelte: nem érti, miért záratnak be egy egyébként nyílt terű piacot. Hasonló intézkedés van amúgy érvényben Temes, Arad és Kolozs megyében is.

Borítóképünkön a tüntetők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában